Apple iPhone 6 review

Introductie
Dit is Apple zoals we nog nooit eerder hebben gezien. Apple zoals we nooit hadden gedacht dat we het zouden zien. Om te beginnen is er geen betere iPhone dan de iPhone 6. Dat is iets wat je van Apple zou verwachten. Kom elk jaar in september, de wereld pakt een zak popcorn en maakt zich klaar om te kijken naar de beste iPhone van Apple die ooit in al zijn glorie op het podium staat.

Dat hebben we ook gedaan, minus de popcorn, die overigens niets te maken had gehad met de bittere nasmaak van de presentatie. En nee, we bedoelen niet Apple’s live streaming blunder.

De dingen begonnen eigenlijk mooi met de aankondiging van de langverwachte schermgrootte-hobbel, en we kregen deze keer geen goedkopere optie – we werden getrakteerd op mogelijk een grotere, betere iPhone om te gaan met de beste iPhone tot nu toe. Hoe Apple – er is een andere iPhone nodig om de iPhone te verslaan.

Apple iPhone 6

Het voelde alsof ze het publiek vertelden dat je niet naar de wedstrijd hoeft te gaan om het beter te doen. We hadden nooit gedacht dat we Apple dat zouden zien doen – impliceren dat. We misten de gebruikelijke arrogantie als je wilt. Het soort dat predikt dat schermen groter dan 4 “schermt, is een onzin. Het soort dat aandringt op de resolutie van het netvlies terwijl de concurrentie op QHD staat.

Afgeronde hoeken? 8MP camera? NFC? Dit moet jaar 2012 zijn. Apple gaat niet over geavanceerde hardware, maar inhoud en gebruikerservaring. Daar hebben we genoeg van gehoord. En hey, het is een geldige strategie. Maar dit jaar hebben zelfs de meest loyale iPhone-gebruikers onder ons het gevoel dat ze elk jaar een functie krijgen waarin Apple belangrijke upgrades achterhoudt die de iPhone technologisch superieur zouden maken, of gelijk aan de vlaggenschepen van de concurrentie.

Als het niet om de verschillende looks was, zouden we zeggen dat alles wat we in september hebben gekregen, nog een extra upgrade is, een iPhone 5ss, als je wilt. En het uiterlijk – de telefoon ziet er prachtig uit, maar toen we hem eenmaal oppakten, lieten de gladde rondingen ons de scherp bewerkte afgeschuinde randen missen. Verdwenen is het premium glasmateriaal aan de achterkant, vervangen door goedkope antennestrips die niet lijken te beslissen of ze aan de achterkant of aan de zijkanten horen. Oh, en de uitstekende cameralens – bumperbehuizingen zullen weer veel gevraagd worden, lijkt het.

Hoe dan ook, we zijn hier om te zien hoeveel beter de nieuwe iPhone 6 is in vergelijking met het model van vorig jaar en we kunnen beginnen met een blik op de belangrijkste specificaties. Wie weet, kunnen we bezwijken aan zijn charmes.

Positief

 • Metalen unibody, 6,9 mm slank, 129 g gewicht
 • LTE-connectiviteit (Cat. 4, 150 Mbps downlink)
 • IPS-lcd van 1,334 x 750 px met led-achtergrondverlichting van 326ppi
 • Apple iOS 8
 • Dual-core 1,4 GHz Apple A8-chipset, M8 motion co-processor, PowerVR GX6450 GPU, 1 GB RAM
 • 8MP F / 2.2-camera met True Tone LED-flitser, fasedetectie autofocus, 1080p @ 30fps en @ 60fps video-opname, 720p video-opname @ 120fps en 240fps, 1,2MP F /
 • 2.2 camera aan de voorzijde met BSI-sensor en HDR-modus.
 • Wordt geleverd met 16, 64 en 128 GB ingebouwde opslag
 • Touch ID vingerafdruksensor ingebouwd in de Home-knop
 • Nieuwe barometersensor voor het volgen van hoogte
 • 1.810 mAh batterij

Negatief

 • Heeft een indrukwekkende scherm / body-verhouding (de Nexus 5 past op een 5-inch scherm in deze lichaamslengte)
 • Geen microSD-sleuf
 • Kostbare geheugenupgrades, 32GB-versie zou standaard moeten zijn voor zo’n dure telefoon
 • Geen door de gebruiker vervangbare batterij
 • Uitstekende cameralens laat de telefoon wiebelen als je geen hoesje hebt
 • Camera is nog steeds slechts 8 MP vier jaar op rij (toegegeven, het wordt steeds beter met elke nieuwe generatie)
 • Geen 4K video en videogeluid is nog steeds mono
 • Ontbreekt aan de optische beeldstabilisatie van de iPhone 6 Plus
 • Geen verbeterde weerstand tegen vloeistoffen of stof
 • NFC-functionaliteit beperkt tot Apple Pay
 • Nogal prijzig voor een vlaggenschip (zonder carrier-subsidies) dat enkele extra’s van de concurrentie mist, zoals stereoluidsprekers, draadloos opladen, een infraroodpoort of FM-radio

Voel je vrij om het oneens te zijn – maar de grootste upgrade die Apple in jaren heeft geleverd, heeft de functiekloof wijd opengelaten – waardoor ze hun gebruikelijke excuus ontkennen: “We doen dingen op onze manier, we geven niets om de schermgrootte of resolutie van iemand anders”. En die lijst gaat verder naar waterdichting, 4K-video’s, videozoom zonder verlies, OIS, beeldvorming met hoge resolutie, stereoluidsprekers.

Misschien zijn we deze review verkeerd begonnen, dus vergeef ons alsjeblieft. Maar de ironie daarin is dat het de iPhones van Apple waren die de concurrentie aanjaagden om functie op functie te hopen in de hoop dat ze gebruikers kunnen stelen van het superieure ecosysteem en de gebruikerservaring die, naar ik moet zeggen, nog beter werd met iOS 8. Het ziet er nu uit als Apple hadden ongelijk over de schermgrootte. Ze zijn in staat om uit te leggen waarom ze een paar generaties nodig hadden om de schermgrootte van Android in te halen … mini’s – maar voldoen nog steeds niet aan veel van de intrigerende functies die de concurrentie biedt.

De Apple iPhone 6 is niet zonder verdiensten. Het is alleen dat je dit jaar nog harder moet kijken om ze te herkennen. We houden ervan hoe iOS eruit ziet en aanvoelt op een groter scherm. We houden van de kromming langs de randen van het voorglas. De nieuwe chipset is energiezuiniger en krijgt toch een voorsprong op de 64-bit A7-chip in de iPhone 5s, zowel qua verwerkingsvermogen als grafische weergave.

We durven te wedden dat er nog veel meer te ontdekken is terwijl we de iPhone 6 uittesten in onze gebruikelijke beoordelingsroutine. Blijf rondhangen om te zien of deze kerel dingen in zijn voordeel zal kunnen draaien. Het zal een zware strijd worden, maar we zijn meer dan bereid om het een vechtkans te geven.