Apple-leverancier Luxshare beschuldigd van het stelen van geheimen door Taiwanese autoriteiten

Apple-leverancier Luxshare, die verantwoordelijk is voor het maken van AirPods en sommige onderdelen van iPhones, iPads en Macs, is door Taiwanese openbare aanklagers beschuldigd van het stelen van commerciële geheimen van een lokale leverancier en het stropen van zijn personeel om orders van Apple binnen te halen. De aanklagers hebben 14 mensen in staat van beschuldiging gesteld.

Zoals gemeld door Reuterswil Taiwan stoppen met wat het beschouwt als “onderhandse en illegale activiteiten van Chinese bedrijven om knowhow te stelen en talent weg te stropen in wat de regering van Taipei beschouwt als een bedreiging voor de technische bekwaamheid van het eiland.”

Na anderhalf jaar onderzoek ontdekten Taiwanese officieren van justitie dat China’s Luxshare het op de Taiwanese concurrent Catcher Technology had gericht “om snel de Apple-productieketen te betreden om orders binnen te halen.”

Luxshare “lokte” het Chinese onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Catcher met beloften van hoge salarissen en stal zakengeheimen van het Taiwanese bedrijf, waardoor ze grote verliezen veroorzaakten, aldus de aanklagers in een verklaring.

Luxshare deed dit om “snel fabrieken te kunnen bouwen en hoesjes voor massaproductie van iPhones, iPads en andere producten”, aldus de verklaring.

Hoewel noch Luxshare noch Apple commentaar gaven op het verhaal, een paar jaar geleden, 9to5Mac meldde dat Apple het Chinese bedrijf aanmoedigde om zijn activiteiten uit te breiden en het terrein van Foxconn binnen te dringen. Luxshare was destijds alleen verantwoordelijk voor het maken van AirPods.

Nu maakt het Chinese bedrijf al onderdelen voor de iPhone 13 en gaat het helpen met iPhone 14. Daarnaast zou het binnenkort Apple Watches kunnen maken terwijl het ook investeert in EV-productie voor de geruchten Apple Car.

Zoals opgemerkt door 9to5Mac’s Benjamin Mayo, Apple wil leveranciersdiversificatie omdat het toegang geeft tot componenten van betere kwaliteit tegen betere prijzen. Hij merkte:

In sommige gevallen heeft Apple zelfs zijn eigen geld ingezet om te proberen meerdere leveranciers voor onderdelen te bemachtigen. in 2018, Apple kocht eigendom in Toshiba Memory om de concurrentie op de NAND-markten te behouden. Het heeft ook honderden miljoenen geïnvesteerd in Japan Display om de schermfabrikant te helpen overleven en zijn productie te ontwikkelen, om te proberen de dominantie van Samsung Display op OLED-schermen te beperken.

Terug naar het Reuters-rapport, zei Catcher, dat iPhone- en iPad-hoesjes maakt, “het blijft de bescherming van handelsgeheimen en intellectuele eigendomsrechten implementeren en optimaliseren, en zal alles onderzoeken dat inbreuk maakt op zijn rechten en belangen.”

De aanklagers van Taipei hebben 14 mensen aangeklaagd in verband met de zaak wegens vertrouwensbreuk en het gebruik van handelsgeheimen voor gebruik in het buitenland.

“Het departement zal zijn best doen om dergelijke gevallen te onderzoeken om de gezonde ontwikkeling van de ondernemingen van ons land te behouden en het concurrentievermogen van de nationale industrieën te verzekeren”, aldus de aanklagers.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

creditSource link

Iphone
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart